Το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων στράφηκε πρόσφατα στο γεγονός ότι ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στο Λονδίνο για δημόσια εμφάνιση και όχι στα κεντρικά γραφεία της Ferrari στο Μαρανέλο.
Συγκεκριμένα, συμμετείχε στα εγκαίνια ενός μεγάλου εμπορικού καταστήματος, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των θαυμαστών και των δημοσιογράφων. Ορισμένες αναφορές εστίασαν στην απουσία του από την Ιταλία, συνδέοντάς την με φημολογούμενη κρίση εντός της Ferrari. Ωστόσο, αυτή η εκδήλωση στο Λονδίνο ήταν προγραμματισμένη και γνωστή στην ομάδα. Δεν υπήρχε καμία υποχρέωση ή προσδοκία παρουσίας του στο Μαρανέλο τις ίδιες ημέρες.
Παρά τις υποθέσεις που κυκλοφόρησαν, έγκυρα διεθνή μέσα δεν ανέφεραν τίποτα για υποτιθέμενη “μυστηριώδη” απουσία. Η κάλυψή τους εστίασε κυρίως στα προβλήματα απόδοσης του μονοθεσίου και στις προσπάθειες βελτίωσης ενόψει των επόμενων αγώνων.
Είναι πραγματικότητα ή υπερβολή;
Το γεγονός ότι ο Χάμιλτον δεν βρισκόταν στο Μαρανέλο είναι αληθές, όμως παρουσιάστηκε εκτός πλαισίου από κάποια ΜΜΕ. Δεν πρόκειται για κάποια αιφνιδιαστική “εξαφάνιση”, αλλά για μια επαγγελματική υποχρέωση στο πλαίσιο των εμπορικών του συνεργασιών. Η συμμετοχή του στην εκδήλωση είχε ανακοινωθεί και οργανωθεί εκ των προτέρων.
Η στάση της Ferrari και του ίδιου του Χάμιλτον
Η Ferrari έχει στηρίξει απόλυτα τον Χάμιλτον δημόσια, παρά τις δυσκολίες στις πρώτες του εμφανίσεις με την ομάδα. Ο επικεφαλής της Scuderia επανειλημμένα τόνισε πως βρίσκεται στο πλευρό του οδηγού, αναγνωρίζοντας ότι χρειάζεται χρόνος για να επιτευχθεί η πλήρης προσαρμογή.
Από την πλευρά του, ο Χάμιλτον, χωρίς να αναφερθεί ευθέως στο θέμα, έδειξε ξεκάθαρα ότι παραμένει ενεργός και δεσμευμένος. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο Λονδίνο, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσει, στέλνοντας μήνυμα συνέχειας και μαχητικότητας.
Η «είδηση» ότι ο Χάμιλτον δεν παρουσιάστηκε στα γραφεία της Ferrari στο Μαρανέλο παρουσιάζεται με τρόπο που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Η απουσία του εκείνη την ημέρα ήταν απόλυτα δικαιολογημένη, ενταγμένη στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του και εν γνώσει της ομάδας. Επομένως, η δραματική εκδοχή της υπόθεσης δεν στηρίζεται σε στοιχεία και μπορεί να χαρακτηριστεί ως πιθανό fake news ή τουλάχιστον υπερβολική ερμηνεία γεγονότων.