ΠΑΙΔΕΙΑ

Φοιτητικό επίδομα: Ποιοι δικαιούνται έως 2.500 ευρώ

Μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τις αιτήσειςτους όσοι δικαιούνταιφοιτητικό στεγαστικό επίδομα, το οποίο κυμαίνεται αναλόγως από 1.500 έως 2.500 ευρώ.

Το φοιτητικό επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ αποκλειστικά για τους δικαιούχους που φοιτούν σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Εάν ένας φοιτητής συγκατοικεί με άλλο προπτυχιακό φοιτητή ΑΕΙ που φοιτά για την απόκτηση πρώτου πτυχίου και δεν έχει υπερβεί τη διάρκεια φοίτησης ως προς τα εξάμηνα που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, κι εφόσον τα Τμήματα/Σχολές σπουδών του φοιτητή και του φοιτητή, που συγκατοικεί μαζί του βρίσκονται στην ίδια πόλη ή περιφερειακή ενότητα, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα ίσο με 2.000 ευρώ.

Αποκλειστικά στην περίπτωση δικαιούχου που φοιτά σε ΑΕΙ εκτός της Περιφέρειας Αττικής ή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκατοικεί με άλλο φοιτητή στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.500 ευρώ.

Στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Έλληνες υπηκόους ή υπηκόους άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χορηγείται ετήσιο στεγαστικό επίδομα 1.500 ευρώ.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις, πού υποβάλλονται οι αιτήσεις

για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας πολίτης ή πολίτης άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ, κάτοχος Α.Φ.Μ. και φορολογικός κάτοικος Ελλάδας. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα stegastiko.minedu.gov.gr

Μπορεί να σου αρέσει

FEATURED LIFE STYLE ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προσβάσιμος τουρισμός: Η επόμενη μέρα

Κείμενo: Ισαβέλλα Ζαμπετάκη 2 ώρες πριν Η Αυστρία απελαύνει τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες Ένα βήμα πριν την απόκτηση F-16V η Τουρκία
FEATURED ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τα «κλειδιά» για τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Απόστολος Λακασάς 1 μέρα πριν Υπόθεση Πάτρας: «Εγκληματική ενέργεια και στους δύο πρώτους… «Σκωτσέζικο ντους» για την ελληνική Ανθοκομία –