FEATURED ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΟΔΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΑ

Απάντηση Καμπουράκη: Έργα από τον Δήμο αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ έχει πάρει ο Καλοπήτας

Αντώνης Καμπουράκης: Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πίστη στην ακεραιότητα και τη διαφάνεια
Σε σχέση με την ανακοίνωση του κ. Καλοπήτα, αναφορικά με την ένσταση που κατατέθηκε εναντίον του λόγω προφανούς ασυμβίβαστου, θα θέλαμε να κάνουμε κάποια σχόλια.
Καταρχάς, να υπερβούμε χαρακτηρισμούς περί «γόνου» και «αξιοπρέπειας» τα οποία τα αποδίδουμε σε εκνευρισμό -εάν όχι σε πανικό- και να σταθούμε σε αυτά που συμφωνούμε, δηλαδή την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και την πίστη στην ακεραιότητα και τη διαφάνεια.
Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να απευθύνουμε στον κ. Καλοπήτα μόνο ένα ερώτημα και θα παρακαλούσαμε για μία συγκεκριμένη και ξεκάθαρη απάντηση.
Είναι αλήθεια ή όχι ότι συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία στην οποία για πολλά χρόνια και τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2023  ήταν συνδιαχειριστής και μέτοχος με ποσοστό 50%, έχει πάρει τα τελευταία χρόνια έργα από τον Δήμο αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ;
Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4804/2021 «Δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι….διαχειριστές, μέτοχοι και εταίροι κεφαλαιουχικών εταιρειών, που έχουν συμβληθεί με τον οικείο δήμο…εφόσον το ποσοστό συμμετοχής τους στις εταιρείες υπερβαίνει το τριάντα πέντε τοις εκατό (35%) του συνολικού κεφαλαίου της εταιρείας…».
Θα μπορούσαμε να απευθύνουμε κι άλλα ανάλογα ερωτήματα, αλλά για να τον διευκολύνουμε θα μείνουμε σε αυτό το απλό ερώτημα.
Παρακαλούμε για την απάντησή του στο πλαίσιο της αξιοπρέπειας και της ακεραιότητας που ο ίδιος σύμφωνα με την ανακοίνωσή του πρεσβεύει.
Από την Παράταξη
Με Δύναμη για τη Ρόδο
Δήλωση Βάιου Καλοπήτα σχετικά με την ένσταση εκλογής του: «Ο τρόπος που διαχειρίζεστε αυτή την ήττα, σας κοστίζει την αξιοπρέπειά σας.»
Κύριε Καμπουράκη, μετά τις συνεχόμενες ενστάσεις για το εκλογικό αποτελέσματα, οι οποίες έχουν απορριφθεί στο σύνολό τους, ξεκινήσατε δια αντιπροσώπων και τις προσωπικές επιθέσεις.
Εμπιστεύομαι την Ελληνική Δικαιοσύνη και πολύ σύντομα θα λάβετε την απάντησή σας και για αυτή την στοχοποίηση, αυτή τη φορά στο πρόσωπό μου. Σταματήστε όμως να συμπεριφέρεστε ως κακομαθημένος γόνος.
Η αλαζονεία και η αδιαφάνεια με την οποία κυβερνήσατε τέσσερα χρόνια τον Δήμο μας, σας κόστισε το Δημαρχιακό Αξίωμα. Ο τρόπος όμως που διαχειρίζεστε αυτή την ήττα, σας κοστίζει την αξιοπρέπειά σας.
Προσωπικά, η δέσμευσή μου απέναντι στους πολίτες και η αφοσίωσή μου στο καθήκον αποτελούν την κύρια προτεραιότητά μου.
Θα συνεχίσω να εργάζομαι με ακεραιότητα και διαφάνεια, από τη θέση στην οποία με ανέδειξε ο ροδιακός λαός με την ψήφο του, υπηρετώντας το κοινό καλό.
Η δικαιοσύνη έχει τον λόγο.
Αναπληρωτής Δημάρχου & Αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης
Μνημείων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δήμου Ρόδου
Βάιος Καλοπήτας

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη