FEATURED ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΟΔΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΑ

Πώς ορίζεται η φιλία στην πολιτική ζωή;

Πως ορίζεται η φιλία στην πολιτική ζωή; Παρακολουθήσαμε με έκπληξη  κάποιες δηλώσεις του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως  οι προσωπικές σχέσεις ή φιλίες που ενίοτε μπορεί για κάποιους να είναι και άλλοθι, γι αυτόν δεν έπαιξαν κάποιο ρόλο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αλλά τα κριτήριά του για την στήριξη Δημάρχου είχαν να κάνουν μόνο με την επίτευξη υψηλού επιπέδου συνεργασίας, για το καλό του νησιού.
Άρα μας λέει πως ο επί 15 χρόνια φίλος και συνοδοιπόρος του, Αντώνης Καμπουράκης, ο κύριος υποστηριχτής του στα πρώτα του βήματα, πίσω στο μακρινό 2014, ξαφνικά δεν είναι φίλος του, ή ότι είναι φίλος του αλλά η φιλία τους δεν είναι κριτήριο και έρχεται σε δεύτερη μοίρα, όταν αναφερόμαστε στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
Ταυτόχρονα όμως λέει πως ιστορικά, ο υψηλότερος βαθμός συνεργασίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, βρίσκεται στο Νότιο Αιγαίο. Παραδέχεται και επισημαίνει δηλαδή πως η συνεργασία του με τον απερχόμενο δήμαρχο Ρόδου ήταν πρωτοφανής, ήταν αυτή η συνεργασία που οδήγησε στην απεμπλοκή πολλών έργων όπως το Εθνικό Θέατρο, ο ΦΟΔΣΑ, η προγραμματική της Παλιάς Πόλης, και άλλα πολλά.
Ο Γιώργος Χατζημάρκος ως έμπειρος πολιτικός, γνωρίζει ότι η φιλία του με τον Αντώνη Καμπουράκη έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία του στην πολιτική. Εκμεταλλεύτηκε τις γνωριμίες του για να στερεωθεί στο πολιτικό σκηνικό της περιοχής μας και όχι μόνο, και να συγκαταλέγεται στους επιτυχημένους περιφερειάρχες της χώρας μας.
Ακόμα και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αν και απέφυγε να αναφερθεί προσωπικά στον Αντώνη Καμπουράκη, παραδέχτηκε ότι η συνεργασία που είχε μαζί του οδήγησαν τη Ρόδο ψηλά στην υφήλιο και τα επιτεύγματα της αναλύονται και αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο.
Αν δεν υπήρχε η προσωπική σχέση και εμπιστοσύνη πολλά πράγματα δεν θα κυλούσαν ομαλά για τη Ρόδο μας αλλά και το Νότιο Αιγαίο αφού ο Αντώνης Καμπουράκης είναι μέχρι και σήμερα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.
Μόνο κερδισμένος είναι ο Γιώργος Χατζημάρκος από την εμπιστοσύνη που του είχε ο Αντώνης Καμπουράκης και υπήρξε βασικός υποστηρικτής του στην κόντρα που είχε με δημάρχους άλλων νησιών του Νοτίου Αιγαίου.
Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει και η σχέση των δύο ανδρών να κλονίζεται κατά την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών του Ιουλίου, 3 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο περιφερειάρχης είδε πως η τέλεια εικόνα του άρχισε να βάλλεται, όταν πολίτες του επέρριψαν ευθύνες για την διαχείριση της πυρκαγιάς. Τεχνηέντως, με δημοσιεύματα στον τύπο και με πληρωμένες φωνές στο διαδίκτυο, η ευθύνη για την διαχείριση και την κακή  εξέλιξη της φωτιάς, μετακύλησε στον τότε δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη. Το μόνο που έμενε ήταν να διαχωρίσει την θέση του και να προστατεύσει τον εαυτό του από τον συσχετισμό του με τον τότε «φίλο» του Αντώνη Καμπουράκη, του οποίου η δημοφιλία άρχισε να κλονίζεται. Κοινώς, ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Κοινώς, η σχέση ήταν μια συναλλαγή! Δυο άνθρωποι είναι φίλοι όταν όλα κυλούν ομαλά, αλλά παύουν να είναι φίλοι, και ξαφνικά προτάσσεται  «το καλό του τόπου», όταν εμφανίζονται δυσκολίες.
Ο περιφερειάρχης για να παραμείνει  δυνατός και παντοκράτορας, θυσίασε την φιλική και οικογενειακή σχέση χρόνων με τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη από τον φόβο απώλειας της εξουσίας. Η δίψα για μεγαλύτερη εξουσία, για να παραμείνει ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού τον οδήγησε σε ρήξη με τον Αντώνη Καμπουράκη.

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη