AUTO-MOTO FEATURED ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε ισχύ η μεγαλύτερη μαζική επιδότηση TAXI που έχει δοθεί στην Ελλάδα

Σε πλήρη ισχύ είναι η μεγαλύτερη μαζική επιδότηση που έχει δοθεί από το Ελληνικό κράτος…

Αφορά την αντικατάσταση του παλαιού στόλου των ταξί, με νέο, ηλεκτρικό όχημα…

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης «Πράσινα Ταξί» είναι σε λειτουργία, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στον ιστότοπο https://prasinataxi.gov.grΗ προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με το νέο πρόγραμμα, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση για την αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) ενός ηλεκτρικού ταξί και για την αγορά και εγκατάσταση ενός “έξυπνου” σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος.

Η επιδότηση (οικολογικό bonus) καλύπτει το 40% του κόστους, με το μέγιστο ποσό να φθάνει τα 22.500 ευρώ. Υπάρχουν επίσης επιπλέον κίνητρα για ΑμεΑ, οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, και νέους έως 29 ετών, με προσαύξηση 1.000 ευρώ.

Η νέα δράση «Πράσινα ΤΑΞΙ» συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο στόλο των οχημάτων ΤΑΞΙ που κυκλοφορούν εντός της ελληνικής επικράτειας με αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί με νέα αμιγώς ηλεκτρικά.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων ΤΑΞΙ κατηγορίας Euro5 και παλαιότερης, με βάση την άδεια κυκλοφορίας.

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη