FEATURED ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κερδίζουν το χαμένο έδαφος οι αφίξεις στον τουρισμό….

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη 

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς και ήδη έχει αρχίσει να κλείνει η “ψαλίδα” στις αφίξεις σε σύγκριση με το 2019, τη χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Στόχος είναι ο αριθμός των επισκέψεων από το εξωτερικό να προσεγγίσει τς επιδόσεις που καταγράφονταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, και το ίδιο να γίνει με τα τουριστικά έσοδα. Υπενθυμίζεται πως το 2019 είχαμε πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέψεις και περισσότερες από 18 δισ. ευρώ εισπράξεις.

Τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το τετράμηνο επιβεβαιώνουν το καλό “ποδαρικό” για την τουριστική περίοδο.

Μειώνεται η “απόσταση”

Οι πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν στις 89.690, από τις οποίες 50.059 ήταν εσωτερικού και 39.631 εξωτερικού, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 103%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 όταν είχαν πραγματοποιηθεί 44.185 πτήσεις. Τον Απρίλιο ο συνολικός αριθμός των επιβατών ανήλθε στους 3.591.241, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 555,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 όπου είχαν διακινηθεί 548.102 επιβάτες.

Στο σύνολο της επιβατικής κίνησης (διακίνηση αναχωρήσεων και αφίξεων) που ήταν 3.745.671 τον Απρίλιο του 2019, τώρα για το ίδιο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα υπάρχει πτώση 4,1%. Όσον αφορά ειδικά τις αφίξεις επιβατών πτήσεων εξωτερικού, τον Απρίλιο του 2019 ήταν 1.380.543, τώρα για το ίδιο εξεταζόμενο χρονικό διάστημα υπάρχει πτώση 5,9%.

Την ίδια ώρα οι αεροπορικές εταιρείες και οι μεγάλοι tour operators αυξάνουν τις διαθέσιμες θέσεις προς τους ελληνικούς προορισμούς. Πρόκειται για σημαντικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, το Ισραήλ και οι σκανδιναβικές χώρες. Επίσης, η TUI φέτος διπλασιάζει τις αεροπορικές θέσεις της για την Ελλάδα, η γερμανική Der Touristik, η οποία εκπροσωπεί και σκανδιναβικές χώρες, καταγράφει σημαντική αύξηση, η Condor πραγματοποιεί πτήσεις με προορισμό την Αθήνα μετά από 25 χρόνια, ενώ η αγορά της Γαλλίας ήδη ζητάει από τη χώρα μας ταξιδιωτικά πακέτα για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Υψηλή κίνηση όλο το Μάιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στο recovery tracker του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με δεδομένα από την εταιρεία μετρήσεων ταξιδιωτικών δεδομένων OAG για το Μάιο, την εβδομάδα από τις 16 έως τις 22 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί 531 χιλιάδες αεροπορικές θέσεις, ενώ την τελευταία εβδομάδα του μήνα άλλες 608 χιλιάδες θέσεις σε εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις, το μεγαλύτερο νούμερο από τις αρχές της σεζόν. Συνολικά το Μάιο έχουν προγραμματιστεί πάνω από δύο εκατομμύρια θέσεις.

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη