Πριν λίγη ώρα ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του δρόμου προς Βίγλες, επί της οδού προς Πλατύ Γιαλό και ακόμα μαίνεται, 02:30 ξημερώματα Πέμπτης 28 Απριλίου, με τις εικόνες να είναι πριν μερικά λεπτά και να δείχνουν το μέγεθος της φωτιάς που καίει την βλάστηση και δέντρα στο σημείο.

Στο σημείο βρίσκονται οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, αλλά και άνδρες του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς απειλούνται κολόνες και μετασχηματιστές της ηλεκτροδότησης, ενώ από τις εικόνες φαίνεται πως έχει μεγάλη έκταση.

Η άμεση επέμβαση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, του ΔΕΔΔΗΕ και της Πολιτικής Προστασίας, απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς και τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο, γύρω στις 03:20 ξημερώματα Πέμπτης 28 Απριλίου.

Κάηκε έκταση οικοπέδου, στο οποίο υπήρχαν βαρέλια με λάδια και πολύ πιθανόν από εκεί ξεκίνησε η φωτιά, χωρίς να είναι ακόμη γνωστή η ακριβής αιτία ανάφλεξης, και μεταδόθηκε αμέσως σε κολόνα της ΔΕΗ, με μετασχηματιστή, που έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, όπως φαίνεται στην φωτογραφία και στο βίντεο.

Παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Παντελής Ζωιδης, που συντόνιζε μαζί με τους υπεύθυνους την επιχείρηση, που ευτυχώς είχε αίσια κατάληξη και μάλιστα πολύ σύντομα.

Επειδή χύθηκαν λάδια στο οδόστρωμα, τα οποία φυσικά θα φροντίσουν τα συνεργεία που επιχειρούν, συστήνεται προσοχή αύριο κατά την διέλευση από το σημείο.

Όταν ξημερώσει θα γίνουν γνωστά τα αίτια της φωτιάς και θα φανούν οι διαστάσεις της ζημιάς, ελπίζοντας πως δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία προς τουριστικές περιοχές, καθώς τα οχήματα πλέον κινούνται από αυτό το δρόμο, λόγω των εργασιών αποκατάστασης της καθίζησης στον Γαιδουροραχο.

Για την εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη δημοσίευση

Πηγή>https://www.palmoskalymnou.gr/