ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: “Πυρά” Τσελίκ σε Μενέντεζ και αμερικανικό Κογκρέσο για τα F-16

Πυρά κατά του Μενέντεζ και του αμερικανικού Κογκρέσου εξαπέλυσε ο Ομέρ Τσελίκ με αφορμή τα F-16 τονίζοντας πως “αν κάποιοι αρνούνται να παραχωρήσουν στην Τουρκία τα απαραίτητα οπλικά συστήματα για τη  διατήρηση της  ασφάλειας της και της εθνικής της κυριαρχίας, δηλαδή επιχειρούν να εφαρμόσουν εμπάργκο, τότε δεν θα πρέπει να κατηγορήσουν την προσπάθεια της Τουρκίας να βρει τις απαραίτητες εναλλακτικές λύσεις”.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚP σημείωσε η Άγκυρα θέλει να το κάνει αυτό στο πλαίσιο της κοινής πολιτικής και του κοινού οράματος του ΝΑΤΟ.

“H Τουρκία είναι κυρίαρχο κράτος και έχει την εξουσία να διασφαλίσει την ασφάλειά της σε κάθε περίπτωση”, τόνισε ο Τσελίκ, για να προσθέσει: “Τα βήματά μας όσον αφορά την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας δεν θα καθοριστούν σύμφωνα με τα καπρίτσια των Αμερικανών γερουσιαστών. Δεν υπάρχει καμία αντικειμενική άποψη των γερουσιαστών καθώς μιλάμε για τις ανάγκες της Τουρκικής Αεροπορίας και άλλων όπλων που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια της Τουρκίας”.

Μάλιστα, έκανε λόγο για κακομαθημένη πολιτική στάση των Αμερικανών, που θέτει σε κίνδυνο την κοινή ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Πηγή Capital.gr

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη