ΥΓΕΙΑ

Σοκαριστικές καταγγελίες για τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας – “Έχω δύο καρκίνους, πέντε αυτοάνοσα και κατάθλιψη. Μου κόβουν το ποσοστό”

Καρκινοπαθείς και άλλοι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα καταγγέλλουνκακοποιητικές συμπεριφορές, προχειρότητα και χρονοβόρες διαδικασίες στα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας του ΕΦΚΑ.

«Γνωρίζουμε το πρόβλημα, υπάρχουν ελλείψεις γιατρών», απαντά το υπουργείο Εργασίας, προαναγγέλλοντας προσλήψεις. Όμως εκπρόσωποι των ΑμΕΑ και ασθενείς είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στον συνήγορο του πολίτη, προκειμένου να σταματήσει ο Γολγοθάς που λένε ότι βιώνουν, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δεν είναι… ελέφαντες.

Εδώ και 25 χρόνια, η Ελένη Ρούσσου παλεύει με θεούς και δαίμονες για τα φάρμακα, την αξιοπρέπεια και τη ζωή της με 400 ευρώ επίδομα τον μήνα. Παρόλο που της έχει αναγνωριστεί 75% ποσοστό αναπηρίας εφ’ όρου ζωής, κάποιοι στα ΚΕΠΑ το αμφισβητούν, όπως καταγγέλλει.

Σοκαριστικές καταγγελίες για τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας 

«Έχω δύο καρκίνους, πέντε αυτοάνοσα και βαριάς μορφής κατάθλιψη με εισαγωγή στο Δαφνί. Έχω περάσει πάνω από 50 φορές ΚΕΠΑ. Με γδύνουν, έχω μαστεκτομές και στα δύο στήθη. Αυτά που μου λένε είναι τρελά και παλαβά. Μου κόβουν το ποσοστό, ώστε να μη μπορώ να πάρω κάποιο άλλο επίδομα που δικαιούμαι»,περιέγραψε στο Star και την Άννα Σταματιάδου.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι η εξέταση μαστεκτομής είναι ιατρική εξέταση, γίνεται από ιατρούς. Στα πλαίσια τέτοιας εξέτασης έχουν βρεθεί και ψευδείς περιπτώσεις. «Δε θέλουμε να γυρίσουμε στην εποχή με τις ψευδείς πιστοποιήσεις», επισημαίνουν.

Με κλάματα έφυγε από τα ΚΕΠΑ και ενας 24χρονος με HIV και κατάθλιψη. «Δεν είχαν μεριμνήσει να υπάρχει γιατρός ειδικότητας. Στα μέλη της επιτροπής υπήρχε οφθαλμίατρος, ενώ εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα μάτια μου», κατήγγειλε.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η διαδικτυακή ομάδα Συνήγορος των ΑμΕΑ.

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας

Στο υπουργείο Εργασίας αναγνωρίζουν τα προβλήματα με τα ΚΕΠΑ. «Αγκάθι», λένε, είναι οι ελλείψεις γιατρών, γι΄αυτό θα ρίξουν στη «μάχη» 700 υγειονομικούς επιπλέον τον Σεπτέμβριο και θα είναι ειδικά εκπαιδευμένοι.

Παράλληλα, το υπουργείο ετοιμάζει νέο πλαίσιο για τον έλεγχο και την πειθαρχική αντιμετώπιση των γιατρών, γιατί το υφιστάμενο είναι ανεπαρκές.

Δείτε το άρθρο στο Parapolitika.gr

Μπορεί να σου αρέσει

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι πιθανότητες νοσηλείας για όσους μολύνθηκαν με την Όμικρον

Ο κίνδυνος νοσηλείας με την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού είναι περίπου το ένα τρίτο εκείνου της παραλλαγής Δέλτα, σύμφωνα με
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΥΓΕΙΑ

Η κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε

MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε»