FEATURED ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΡΟΔΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΑ

Ξεσηκωμός για τα ελάφια: Θεωρείται η απόφαση για μείωση του πληθυσμού τους, σοβαρή απειλή! – Συγκέντρωση υπογραφών!

Οπως ήταν αναμενόμενο, η απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ελήφθη ομόφωνα και που κυριολεκτικά ξεσήκωσε αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων της Ρόδου, παίρνει τώρα και κινηματικές διαστάσεις ενώ αξιοπρόσεκτη ήταν η αλλαγή στάσης που παρουσιάστηκε από τις παρατάξεις της Χρύσας Καραγιάννη και του Γιάννη Αγγέλου.

Από την πρώτη στιγμή που διοχετεύθηκε αυτή η είδηση για ομόφωνη απόφαση, στο διαδίκτυο  ήταν πολλές και επώνυνες και ανώνυμες αντιδράσεις. Ηδη έχει κυκλοφορήσει κείμενο το οποίο υπογράφουν πολίτες από παντού, αντιδρώντας στην απόφαση να μειωθεί ο πληθυσμός των ελαφιών!

Το κείμενο που έχει ήδη υπογραφεί από δυό χιλιάδες  πολίτες είναι το παρακάτω:

«Ο τοπικός πληθυσμός ελαφιών στη Ρόδο, βρίσκεται υπό σοβαρή απειλή. Οι πρόσφατες πυρκαγιές έχουν αποδεκατίσει τους φυσικούς τους βιότοπους, προκαλώντας σημαντική μείωση του αριθμού τους. Τώρα, αυτά τα αθώα πλάσματα γίνονται στόχος αγροτών και πολιτικών λόγω της αντιληπτής ζημίας που προκαλούν στη γεωργία.

Το είδος ελαφιού Dama dama που κατάγεται από τη Ρόδο είναι σύμβολο της πλούσιας βιοποικιλότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας. Ωστόσο, εκτιμάται ότι εκατοντάδες από αυτά τα ζώα έχουν χαθεί λόγω πρόσφατων περιβαλλοντικών καταστροφών (Πηγή: Ελληνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής).

Επιπλέον, οι πολιτικές που στοχεύουν στον έλεγχο των πληθυσμών ελαφιών για γεωργική προστασία επιδεινώνουν αυτήν την κρίση. Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτά τα ζώα παίζουν ουσιαστικό ρόλο στο οικοσύστημά μας. Βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των δασών, ελέγχοντας την ανάπτυξη της βλάστησης και χρησιμεύουν ως θήραμα για τα τοπικά αρπακτικά.

Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση της Ρόδου και τους αρμόδιους περιβαλλοντικούς φορείς να εφαρμόσουν μέτρα για την προστασία του εναπομείναντος πληθυσμού ελαφιών από περαιτέρω βλάβη. Αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη δημιουργία ασφαλών ζωνών απαλλαγμένων από ανθρώπινη παρέμβαση ή τη δημιουργία προγραμμάτων αποκατάστασης για τραυματισμένα ή εκτοπισμένα ζώα.

Δεν πρόκειται μόνο για τη διατήρηση ενός είδους. Πρόκειται για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας στο αγαπημένο μας νησί. Παρακαλούμε υπογράψτε αυτήν την αναφορά καλώντας τις Αρχές να δράσουν τώρα πριν να είναι πολύ αργά». (ΠΗΓΗ: skyrodos)

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη