ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Η ψήφος διαμαρτυρίας παραμένει κίνδυνος της ΝΔ στις ευρωεκλογές…

Παραμένει η διάθεση για ψήφο διαμαρτυρίας

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι ένας στους δύο πολίτες θεωρεί τις ευρωεκλογές ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

Την ίδια στιγμή, σε έρευνα της Pulse, το 62% των ψηφοφόρων της ΝΔ, απαντά ότι θα ψηφίσει  για να τιμωρήσει ή να στείλει ένα μήνυμα. Το τελευταίο είναι και το κρίσιμο στοιχείο, καθώς δείχνει ότι μερίδα των δεξιών ψηφοφόρων εξακολουθεί να θεωρεί τις ευρωεκλογές ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

Σημειωτέο δε ότι, ενώ το Μαξίμου κοιτάζει με ανησυχία κυρίως τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, όπου υπάρχουν αντιδράσεις για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και μία γενικότερη μουρμούρα για τα παρασκήνια στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές , για την πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, το 78% των πολιτών δηλώνει ότι η ακρίβεια είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.

Στη Νέα Δημοκρατία διαβάζουν με προσοχή τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που επιβεβαιώνουν ότι η ψήφος διαμαρτυρίας παραμένει κίνδυνος για την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές.

Μπορεί να σου αρέσει

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Υποψήφια με τον Ανδρέα Λοβέρδο η Βασιλική Ξεπαπαδάκη – Παπαδημητρίου

• Συμμετέχει στο νέο κεντρώο κόμμα οι «Δημοκράτες» • Η πρώτη υποψήφια Ευρωβουλευτής απο τα Δωδεκάνησα Υποψήφια ευρωβουλευτής με το