ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΑ

“Έφυγε” από τη ζωή ο ιστορικός Βασίλης Χατζηβασιλείου. Συλλυπητήρια δήλωση του δημάρχου Κω

“Έφυγε” απ’ την ζωή ένας σπουδαίος άνθρωπος του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων, ο ιστορικός Βασίλης Χατζηβασιλείου από την Κω σε ηλικία 78 ετών.

Μια μεγάλη μορφή του νησιού και της Δωδεκανήσου από τον χώρο των γραμμάτων, της ιστορίας και του πολιτισμού.

Συγγραφέας του μεγάλου και υπερπολύτιμου έργου «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΩ. ΑΡΧΑΙΑ-ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ-ΝΕΟΤΕΡΗ» που εξέδωσε ο δήμος Κω το 1990 σε έναν ογκώδη και πολυτελή τόμο, ο οποίος επανεκδόθηκε το 2013 και κυκλοφορεί ανανεωμένος  και μεταφρασμένος στην αγγλική γλώσσα από τον Κώο Καθηγητή στις ΗΠΑ Δρα Νικόλαο Γ. Ιτσινέ.

Ένα έργο ζωής που με μεγάλο κόπο, έρευνα και αφιέρωση ετών για την συγγραφή του έφερε σε πέρας. Και μόνο για αυτό πέραν όλων των άλλων ο Βασίλης Χατζηβασιλείου συγκαταλέγεται αυτοδίκαια στο πάνθεον των μεγάλων προσωπικοτήτων του νησιού της Κω.

Άνθρωπος, καλοσυνάτος, ευγενής, ευπροσήγορος, με απλότητα, έξυπνο χιούμορ και άνεση που σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή. Με εύστοχες, καλοπροαίρετες και πολύ ουσιαστικές παρατηρήσεις για όλους (εξ ου και το προσωνύμιο «Δάσκαλος»).

Εξαιρετικός άνθρωπος, άριστος και μαχητικός δικηγόρος, χαρισματικός συγγραφέας (τα έργα καθώς και τα άρθρα του στον τύπο ήταν πάντα υπόδειγμα για όλους).

 

Στοιχεία κειμένου και φωτογραφία  Kalymnosnews.gr

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη