ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Υποψήφια με τον Ανδρέα Λοβέρδο η Βασιλική Ξεπαπαδάκη – Παπαδημητρίου

• Συμμετέχει στο νέο κεντρώο κόμμα οι «Δημοκράτες» • Η πρώτη υποψήφια Ευρωβουλευτής απο τα Δωδεκάνησα

Υποψήφια ευρωβουλευτής με το νέο κεντρώο κόμμα «Δημοκράτες» που ίδρυσε μόλις πρόσφατα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, θα είναι μία δυναμική επιστήμονας, μητέρα και σύζυγος, η κ. Βασιλική Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου, που έχει υπηρετήσει τον Δήμο Ρόδου από τις παρατάξεις του Φώτη Χατζηδιάκου και του κ. Αντώνη Καμπουράκη ενώ ήταν υποψήφια στο συνδυασμό “ Με Δύναμη Για τη Ρόδο”.
Ο κ. Λοβέρδος κατέστησε σαφές ότι οι «Δημοκράτες» είναι καθαρά κεντρώο κόμμα και απευθύνεται σε ψηφοφόρους τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο σχολίασε πως «αποχωρεί από τον χώρο του Κέντρου» προς τα Αριστερά. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα ενταχθεί στην Ομάδα των Φιλελευθέρων (Renew) στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, έχει τονίσει ότι οι «Δημοκράτες» συνδυάζουν τον πατριωτισμό με τις μεταρρυθμιστικές πολιτικές και τη λαϊκότητα.
Η Βασιλική Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1977 στα Φάρσαλα Λάρισας, είναι παντρεμένη με τον Μανώλη Ξεπαπαδάκη, γιό του αείμνηστου Απόστολου Ξεπαπαδάκη, και μητέρα δύο παιδιών. Ο σύζυγός της είναι ιδιοκτήτης του «Κέντρου Ακουστικών Βαρηκοΐας Ξεπαπαδάκης», ενώ εκείνη είναι δημοτική σύμβουλος Δήμου Ρόδου.
Η Βασιλική Ξεπαπαδάκη-Παπαδημητρίου σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση τη Διοικητική Επιστήμη.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Προγράμματος «Πολιτικές Οικονομικές και Διεθνείς Σχέσεις στη Μεσόγειο» του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό άριστα 9,3 και της απονεμήθηκε υποτροφία καθότι κατέστη η πρωτεύσασα στο έτος της.
Είναι επίσης κάτοχος πιστοποιητικού αποφοίτησης του International Summer School «Mediterranean Security: Old Conflicts and New Challenges» και έχει διατελέσει μέλος της ομάδας συντονισμού της Μονάδας Έρευνας για την Διεθνή και Ευρωπαϊκή Πολιτική του Πανεπιστημίου Αιγαίου από όπου και δημοσιεύτηκε επιστημονικό της άρθρο για το ζήτημα των Σκοπίων το 2013.
Το 2014 συμμετείχε για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και υπηρέτησε τον Δήμο Ρόδου ως:
-Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Προγραμματισμού και Οργάνωσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διασύνδεσης Δήμου Ρόδου με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από 15/09/2014 έως 30/6/2017,
-Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Οργάνωσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Διοίκησης και Ληξιαρχείου από 30/6/2017 έως 31/1/2019,
-Ηταν πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΔΩ Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου ΑΕ από 1/1/2015.
Κατά τη διάρκεια της θητείας της, τόσο ως εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος, όσο και ως αντιδήμαρχος, είχε ως κύρια αρμοδιότητά της την εξεύρεση χρηματοδοτικών προγραμμάτων ώστε να αποτελέσουν τα βασικά εργαλεία για την πραγματοποίηση έργων και δράσεων στο νησί μας.
Ως πολιτική προϊσταμένη εργάστηκε άοκνα, συστηματικά και με μεθοδολογία την ανελλιπή επίβλεψη και συντονισμό όλων των ενεργειών, εξασφάλισε τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για έργα με προϋπολογισμό άνω των 20.000.000 ευρώ, κατόπιν και των σχετικών εισηγήσεών της στο δημοτικό συμβούλιο οι οποίες λάμβαναν πάντα καθολική αποδοχή.

Μπορεί να σου αρέσει