FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Το νου σας στους εργαζόμενους

Μιχάλης Μαρδάς

Αυτό που συνέβη με τους Έλληνες επισκέπτες το Πάσχα ισχύει και για τους Ευρωπαίους, που θέλουν να χαρούν το μεσογειακό καλοκαίρι ύστερα από την περιπέτεια του κορονοϊού.

Εκτός όμως από τα θετικά μηνύματα υπάρχουν και τα αρνητικά που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που σκέφτονται για άλλη μια χρονιά να συμπεριφερθούν οι εργοδότες στους εργαζόμενους. Οι καταγγελίες έχουν αρχίσει να πέφτουν σαν βροχή και αφορούν δωματιάκια που νοικιάζονται λες και είναι βίλες, εξαντλητικά ωράρια, ανύπαρκτα ρεπό, μισθοί που ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με τα κέφια, αυταρχικές συμπεριφορές κλπ.

Για αυτό τον λόγο άλλωστε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα στους επιχειρηματίες. Στην επίσκεψή του στο υπουργείο τουρισμού ξεκαθάρισε  ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετέχουν στην αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου όχι μόνο με καλύτερες αποδοχές αλλά και με απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. «Θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί», τόνισε.

Ελπίζουμε ότι το μήνυμα του πρωθυπουργού να έχει φτάσει στα αυτιά όλων, καθώς οι έλεγχοι όσοι και αν γίνουν δεν μπορούν να αποτρέψουν τις κακές συνθήκες εργασίας, αν οι επιχειρηματίες (;) το μόνο που θα έχουν στο μυαλό τους είναι το κέρδος.

Ο τουρισμός που δικαίως θεωρείται ως η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας για να εξελιχθεί χρειάζεται τους εργαζόμενους και πρέπει να  προστατευτούν από τις αθέμιτες πρακτικές που για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας έχουν γίνει μόδα.

Το κράτος έχει την υποχρέωση να ελέγχει τους πάντες, οι συνεπείς εργοδότες να καταγγέλλουν όσους με την τακτική τους δημιουργούν προβλήματα, αλλά και όλοι εμείς όταν γινόμαστε μάρτυρες παράνομης συμπεριφοράς να παρεμβαίνουμε γιατί και ο άγιος φοβέρα θέλει και δυστυχώς στον συγκεκριμένο κλάδο δεν φορούν όλοι φωτοστέφανα!

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη