FEATURED ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΥΓΕΙΑ

Πάτμος – Χωρίς παθολόγο το Κεντρο υγείας μία εβδομάδα γιατί δεν έχει δεύτερο – Εκτελούσαν χρέη γιατροί άλλων ειδικοτήτων

Πάτμος – Χωρίς παθολόγο το Κέντρο υγείας μία εβδομάδα γιατί δεν έχει δεύτερο – Εκτελούσαν χρέη γιατροί άλλων ειδικοτήτων

 

της Σμαράγδας Μουλιάτη

Έχουμε ειδικότητες ιατρών αλλά δεν έχουμε δεύτερο παθολόγο ή  γενικής ιατρικής γι αυτό και η απουσία της μοναδικής ιατρού παθολόγου δημιούργησε προβλήματα στο Κέντρο υγείας την τελευταία εβδομάδα.

 

Και εννοούμε βέβαια την περίοδο αυτή και  τις ημέρες που η ιατρός κ. Ειρήνη Στρατήλα ήταν σε άδεια. Δεν υπάρχει δεύτερος γιατρός να την αντικαταστήσει και από ότι πληροφορηθήκαμε το κενό αυτό το κάλυπταν οι γιατροί των άλλων ειδικοτήτων, όπως παιδίατρος , καρδιολόγος κ.λ.π.

 

Όπως μας ανέφεραν αναγνώστες μας, επισκέπτονταν το κέντρο υγείας με το παιδί τους π.χ. για να το εξετάσει η παιδίατρος, αλλά η παιδίατρος ήταν απασχολημένη να καλύπτει ανάγκες ενήλικων ασθενών.

 

Βεβαίως αξίζουν συγχαρητήρια στους γιατρούς αυτούς που ανέλαβαν να καλύψουν αυτή την ανάγκη, αλλά όπως φαίνεται και όπως έχομε πει και τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής σε συνέντευξη που είχαμε μαζί του,  είναι απαραίτητος τουλάχιστον ένας ακόμη γιατρός γενικής ιατρικής ή παθολογίας, ώστε να καλύπτει ο ένας τον άλλο σε περίπτωση που η άδεια είναι απαραίτητη και να μην αγανακτούν οι πολίτες.

 

Ρωτήσαμε τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής κ. Νικήτα Τσαπαλάκη να μας πει τι θα γίνει με  αυτά τα προβλήματα, αλλά και τον διορισμό παθολόγου που είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό  και κείνος μας απάντησε:

 

” Ναι όντως παρατηρήθηκαν αυτά τα φαινόμενα στο κέντρο υγείας από την εβδομαδιαία άδεια της κ. Στρατήλα, αλλά επιστρέφει την ερχόμενη Τρίτη, και τον άλλο μήνα εκτιμώ μετά τις 15 Μαϊου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του διορισμού του μόνιμου παθολόγου ιατρού στο νησί μας. ”

 

Έχομε βέβαια  μία επιφύλαξη με όλα αυτά που διαβάζουμε για την υγεία σε άλλα  κέντρα υγείας και τις παραιτήσεις γιατρών, αλλά ευελπιστούμε να είμαστε τυχεροί.

 

patmostimes.gr

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη