FEATURED ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Κατά μέτωπο επίθεση Νικητιάδη σε Βορίδη και ΝΔ – Στη συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή|BINTEO

Κατά μέτωπο επίθεση Νικητιάδη σε Βορίδη και ΝΔ – Στη συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε στην Κυβέρνηση ο Γιώργος Νικητιάδης, Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού το βράδυ της Τρίτης 26 Μαρτίου στη συζήτηση της Πρότασης Μομφής κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής αποδόμησε ολοσχερώς τα σαθρά επιχειρήματα της Κυβέρνησης περί εξυπηρέτησης εκδοτικών συμφερόντων από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας παραλλήλως τους Βουλευτές της ΝΔ ότι κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας ήταν παρόντες ενώ απουσίαζαν στη συζήτηση του πορίσματος για τα Τέμπη. Ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε πως η πρόταση δυσπιστίας σχετίζεται με μία σειρά ζητημάτων όπως οι υποκλοπές, η διαρροή προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων και η καταδίκη της χώρας απο το Ευρωκοινοβούλιο μέσω του πρόσφατου ψηφίσματος.

Απαντώντας στον Υπ. Επικρατείας κ. Βορίδη, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νικητιάδης σημείωσε πως ξεπέρασε τα όρια του πολιτικού θάρρους φθάνοντας στο πολιτικό θράσος, τονίζοντας «πως τολμά η ΝΔ να κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για διαπλοκή; Ποια η ΝΔ;» κάνοντας αναφορά στο χρόνο που αφιερώνουν τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών στα κόμματα. Ο τ.Υπουργός σημείωσε πως «Δεν ξέρω αν ο κ. Βορίδης άκουσε το tweet στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κατρίνης, όπου ο εκδότης του ΒΗΜΑΤΟΣ γράφει απευθυνόμενος προς τη ΝΔ «πέντε χρόνια σας στηρίζαμε, αχάριστοι». Αναρωτώμενος ταυτοχρόνως ο κ. Νικητιάδης «Ποιοι; Εμείς είμαστε οι διαπλεκόμενοι ή εσείς, που αναδεικνύεστε και αχάριστοι;». Ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής απομυθοποίησε εντελώς τα περί διαπλοκής που διατείνεται η ΝΔ τονίζοντας: «Ποια διαπλοκή; Έχετε κάνει δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων τα τελευταία 5 χρόνια. Δισεκατομμύρια!!! Ρεκόρ. Δεν έχουν ποτέ ξανά δοθεί σε αυτή τη χώρα τόσα πολλά χρήματα με απευθείας αναθέσεις. Και μιλάτε για διαπλοκή σε εμάς; Πού είναι η διαφάνεια και πώς σχετίζεται η διαπλοκή με την έλλειψη διαφάνειας; Ξεπεράσατε νομίζω ακόμα και το πολιτικό θράσος».

Καταρρίπτοντας παντελώς το επιχείρημα της Κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών «ειπώθηκαν όλα» ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε «Ποια ειπώθηκαν; Τουλάχιστον δέκα βασικοί μάρτυρες που εκλήθησαν από την Αντιπολίτευση δεν εξετάστηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή. Ειπώθηκαν όλα; Αυτά που θα έλεγαν όλοι αυτοί οι μάρτυρες είναι τα όλα που εσείς αντιλαμβάνεστε; Η μισή ποινική δικογραφία που ήρθε είναι τα όλα, όπως εσείς τα αντιλαμβάνεστε; Πώς ειπώθηκαν όλα;». Ο κ. Νικητιάδης έθεσε και το εξής σημαντικό ερώτημα «Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, αν υπήρχε σηματοδότηση, έστω και με το ανθρώπινο λάθος που ισχυριστήκατε, θα είχαμε σύγκρουση; Να απαντήσετε. Να βάλετε το χέρι στην καρδιά και να απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα». Απευθυνόμενος για μία ακόμη φορά στον κ. Βορίδη τόνισε πως «Διέκρινα ένα μένος από τη μεριά του κ. Βορίδη, είχε έναν ορμητισμό. Φοβήθηκα ότι κάποια στιγμή, πέραν του να καταδικάζει όλους εμάς, θα καταδικάσει και τους γονείς και τους συγγενείς και το 87%. Συγκρατηθείτε λίγο. Λίγη εγκράτεια απαιτείται αυτές τις στιγμές».

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ο κ. Νικητιάδης, σχετίζεται με μία σειρά από ζητήματα: «Οι υποκλοπές, η διαρροή προσωπικών δεδομένων σε πρώην υποψήφια της ΝΔ, τα συμπεράσματα του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου. Ακόμη και χωρίς το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ σχετικά με το μοντάζ στις συνομιλίες που αφήσατε να γίνει, πάλι υπήρχαν επαρκέστατοι λόγοι για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας που συζητάμε σήμερα».

Πλήρες βίντεο της ομιλίας:

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη