FEATURED ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΑ

Καλοπήτας: Από τον Άννα στον Καϊάφα η ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αρχαγγέλου

B. Καλοπήτας: Από τον Άννα στον Καϊάφα η ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αρχαγγέλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Θολό παραμένει ακόμα το τοπίο, έναν χρόνο μετά τις εξαγγελίες του ίδιου του υφυπουργού Αθλητισμού στη Ρόδο τον Απρίλιο 2021, για την ανέγερση του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Αρχαγγέλου, η ολοκλήρωση του οποίου θα ωφελήσει πολλαπλά την τοπική κοινωνία, και που παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τόσο τοπικά όσο και κεντρικά ότι θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών, εντούτοις παραμένει στον «αέρα» παρότι συνήφθη ήδη από το περασμένο έτος σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την συγχρηματοδότησή του.

Επειτα από σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και Κώστα Σκανδαλίδη έπειτα από πρωτοβουλία του μέλους της ΚΠΕ της παράταξης κ. Βάιου Καλοπήτα, προς την αρμόδια Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη η «ήξεις αφήξεις» απάντηση του Υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη απάντηση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την έναρξη εργασιών του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2019 υπήρξε η δέσμευση των αρμόδιων ΟΤΑ για την κατασκευή του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Αρχαγγέλου, του οποίου η χρηματοδότηση θα γινόταν με κονδύλια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Έκτοτε ωστόσο, υπήρξε στασιμότητα σχετικά με το θέμα αυτό και παρά τις πιέσεις των αθλητικών συλλόγων της περιοχής, το έργο κατασκευής έμεινε στα χαρτιά. Κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού στη Ρόδο τον Απρίλιο 2021, το θέμα ανασύρθηκε και πάλι. Μάλιστα, ο ίδιος ο Υφυπουργός ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Δήμαρχο Ρόδου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, θα κάνει πραγματικότητα το έργο της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στον Αρχάγγελο, σε υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις το έργο επρόκειτο να δημοπρατηθεί συντομότατα, ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της περιφέρειας, με ορίζοντα ολοκλήρωσής του τα δύο έτη.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της παραπάνω συνάντησης, ήδη με την υπ’ αρ. 109/31-5-2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, συνήφθη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την συγχρηματοδότηση κατασκευής του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Αρχαγγέλου.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, το έργο δεν έχει προχωρήσει καθόλου, τη στιγμή που αντίστοιχα έργα σε άλλες Περιφέρειες, όπως στην Κρήτη, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ακολουθεί η απάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού

Θέμα: Η υπ’ αριθμ. πρωτ.3123/10-2-2022 Ερώτηση των Βουλευτών κ.κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, Κώστα Σκανδαλίδη

Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 58477/11-2-2022 εισερχόμενη Ερώτηση.

Σε απάντηση της Ερώτησής σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Έχει ήδη αποσταλεί στην αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας μας, σχετικό αίτημα (αριθμ. Πρωτ. Εισερχ. 119942/23-03-21) από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ κ. Κόνσολα Μ., στο οποίο αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δέσμευσε με απόφασή της για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή Λειβάδα Αρχαγγέλου το ποσό των 1.700.000,00€, με την προϋπόθεση να της παραδοθεί μελέτη, στο πλαίσιο υπογραφής σύμβασης με τον Δήμο Ρόδου. Επιπλέον στο ίδιο έγγραφο αναφέρετε ότι ο Δήμος Ρόδου έκρινε σκόπιμο να αγνοήσει την πρόταση της Περιφέρειας, εντάσσοντας το έργο σε Σ.Δ.Ι.Τ. μαζί με 13 σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οδηγιών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) Εθνικού Σκέλους για την έγκριση και χρηματοδότηση του ΠΔΕ αναφέρεται ότι “Οι προτάσεις για ένταξη νέων έργων στο εθνικό σκέλος του ΠΔΕ γίνονται εφόσον έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ένταξής τους σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Η υποβολή της πρότασης συνοδεύεται υποχρεωτικά από Τεχνικό Δελτίο με το υπόδειγμα και από βεβαιώσεις των αρμόδιων Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης περί μη δυνατότητας συγχρηματοδότησης του έργου’’.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω η υπηρεσία μας δύναται να χρηματοδοτήσει την Κατασκευή Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Αρχαγγέλου Ρόδου εφόσον δεν χρηματοδοτείται από κάποιο άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο (π.χ. Σ.Δ.Ι.Τ.).

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενέκρινε την χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του έργου με τίτλο ‘’Δημοτικό Κολυμβητήριο Δ.Ε Ιαλυσού Δήμου Ρόδου’’ συνολικού ποσού 1.800.000,00€ (Κωδικός Έργου: 2021ΣΕ01600035).

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

 

 

 

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη