FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνημα Αλλαγής: Στοίχημα συμμετοχής 100.000 μελών στην κάλπη για το όνομα

Αποφασισμένος να παραμείνει σταθερά προσηλωμένος στη γραμμή αναχαίτισης των συνεχών οχλήσεων από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ότι είναι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι το κεφάλαιο για τη διακυβέρνηση της χώρας ανοίγει εκ των πραγμάτων μετά τις εθνικές κάλπες.

Σταθμός-στοίχημα στον δρόμο προς το συνέδριο θα είναι οι κάλπες που θα στήσει η Χαριλάου Τρικούπη στις 8 Μαΐου για την εκλογή Νομαρχιακών Επιτροπών και την επιλογή του ονόματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοργανωτές αναμένουν στις κάλπες πάνω από 100.000 μέλη (έχουν φτάσει τις 196.000 μετά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία). Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα αργότερα πρόκειται να γίνει η εκλογή Τσίπρα και των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -για πρώτη φορά με τη συμμετοχή των κομματικών μελών- και στη Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκουν τη σύγκριση.

Ανδρουλάκης_Νίκος
Σταθερά προσηλωμένος στη γραμμή αναχαίτισης των συνεχών οχλήσεων από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο Νίκος Ανδρουλάκης

 

Σε ό,τι αφορά τις τάσεις που διαμορφώνονται στον χώρο των οργανωμένων μελών του κόμματος, σύμφωνα με τις έρευνες προκύπτει ότι επικρατεί η επιλογή ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ., την οποία έχει επιλέξει ο κ. Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγμή, και έπονται με διαφορά όλες οι υπόλοιπες.

Οι συνεργασίες και η… μπάμπουσκα

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι ο ίδιος και το κόμμα του θα δώσουν μάχη για τη διακριτή εκλογική άνοδο του κόμματος και την επικράτηση του σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου διακυβέρνησης. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι οι δεσμεύσεις του απέναντι στους ψηφοφόρους είναι ειλικρινείς και θα έχουν ευρύτατη νομιμοποίηση στο Συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. στις 20-22 Μαΐου. «Εμείς δεν είμαστε και δεν λειτουργούμε σαν μπάμπουσκα: δηλαδή να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και να βγαίνει στο τέλος Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ», είπε με απόλυτο ύφος μιλώντας τη Μεγάλη Τετάρτη σε κλειστή διαδικτυακή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Με τη φράση αυτή ο κ. Ανδρουλάκης έσπευσε να συμπληρώσει και να εξηγήσει τη δήλωση που είχε κάνει την Κυριακή των Βαΐων από την Κοζάνη, ότι «από εμάς δεν θα δει πρωθυπουργική καρέκλα ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας». Απευθυνόμενος μάλιστα στους βουλευτές και σε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που συμμετείχαν στο διαδικτυακό ραντεβού, αναζήτησε πολλαπλασιαστές του μηνύματος προς κάθε ψηφοφόρο με την επισήμανση ότι «όποιος θέλει Μητσοτάκη ή Τσίπρα ψηφίζει Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, καθαρά πράγματα».

Το μήνυμα, όπως σημείωσαν αργότερα έμπειροι βουλευτές, απευθύνεται και στο εσωτερικό του κόμματος, ως διαβεβαίωση ότι η πολιτική πλατφόρμα που θα παρουσιάσει στο συνέδριο θα εγγυάται την πολιτική αυτονομία και ταυτόχρονα την πολιτική σταθερότητα της χώρας. Οι ίδιοι άνθρωποι ξεχώρισαν από την παρέμβασή του την αναφορά στο ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι η δημιουργία ενός προοδευτικού ρεύματος «που θα εμπιστευτεί ξανά την παράταξη». Πώς; «Με τη μάχη του συγκεκριμένου, που θα δώσουμε όλοι μαζί καθημερινά πείθοντας τους πολίτες για το σχέδιό μας, την ετοιμότητά μας και την πίστη μας για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών», είπε ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να μη συμμετέχουμε σε βεντέτες που τρέφουν την τακτική πολιτικών αντιπάλων μας όπως του κ. Πολάκη.

ekloges_kinal_kosmos_art

 

Εμείς μπαίνουμε στην αντιπαράθεση για τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο, κοιτάζουμε τη μεγάλη εικόνα και όχι την εφήμερη δημοσιότητα». Οι διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το επιτελείο του, είναι ουσιαστικές και αναδείχθηκαν – Συνέδριο της Κουμουνδούρου «και το συνονθύλευμα που είχε απ’ όλα, από φιλοπουτινικές θεωρίες, αντεμβολιαστικά κηρύγματα έως και αντιδημοκρατικούς παροξυσμούς για καραβανάδες που πρέπει να αναλάβουν δράση και προσβολές της μνήμης της Φώφης Γεννηματά».

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνουν την πρόβλεψή τους ότι η Ν.Δ. έχει χάσει πλέον την ελπίδα της αυτοδυναμίας και ο ΣΥΡΙΖΑ «που συνεργάστηκε με τους ΑΝ.ΕΛ. ψάχνει δεκανίκι δήθεν για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης». Τα ίδια στελέχη απαντώντας εμμέσως και στις οχλήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων εστιάζουν στην πρώτη Κυριακή των εκλογών που θα γίνουν με απλή αναλογική. Οπως υποστηρίζει ο εξ απορρήτων του κ. Ανδρουλάκη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, πετώντας το μπαλάκι σε Πειραιώς και Κουμουνδούρου, «όποιος έχει πραγματική διάθεση για συνεργασία και σταθερότητα θα μιλήσει στον πρώτο γύρο ανοίγοντας τα χαρτιά του στις διερευνητικές εντολές». Τι θα κάνει τότε το ΠΑΣΟΚ που, βάσει όλων των δημοσκοπήσεων, θα εκλέξει γύρω στους 50 βουλευτές; Θα προτάξει τη σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης καλώντας το πρώτο κόμμα να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.

Πολιτική ετοιμότητα

Η αλήθεια είναι ότι η Χαριλάου Τρικούπη, παρότι αισιοδοξεί για το εκλογικό αποτέλεσμα, αναγνωρίζει την ανάγκη πολιτικής ετοιμότητας απέναντι στα σενάρια που θα διαμορφωθούν ανάλογα με τους πολιτικούς συσχετισμούς. «Ο Ανδρουλάκης έχει στρατηγική να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς και δεν θα πέσει στην παγίδα με τις καρέκλες εξουσίας», εκτιμά συνομιλητής της ηγεσίας υποστηρίζοντας ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χάσει τον μανδύα του υπεύθυνου και αποτελεσματικού πρωθυπουργού, ενώ ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει σε ποιες περιπέτειες μπορεί να οδηγήσει τη χώρα.

Η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, η υγεία και οι εργασιακές σχέσεις αποτελούν για τη Χαριλάου Τρικούπη τα βασικά πεδία αναμέτρησης με τους «δύο μονομάχους της πόλωσης». Από τώρα και για έναν μήνα θα εστιάσουν στην ανάδειξη των προτάσεων για την υπέρβαση της κρίσης και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, ενώ στο συνέδριο θα παρουσιάσουν όλα τα κεφάλαια του προγράμματος που έχει αναλάβει να επικαιροποιήσει ομάδα στελεχών υπό τον πρώην υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη. Το ίδιο διάστημα σκοπεύουν να βάλουν ψηλά τον πήχη της κινητοποίησης των μελών του κόμματος, των «πολλαπλασιαστών», σε κάθε τοπική κοινωνία, με την παραδοχή ότι το εγχείρημα πάει καλά στην Περιφέρεια, αλλά χρειάζεται ενίσχυση στο Λεκανοπέδιο. «Χρειάζονται καλύτερος συντονισμός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου για το στίγμα μας σε κάθε δράση και πρωτοβουλία, για τα ευάλωτα νοικοκυριά και τη μεσαία τάξη», σημείωσαν στελέχη όπως η κυρία Τόνια Αντωνίου στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος.

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη