ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ευρωεκλογές 2024 και Βουλευτικές 2023: Κάποιος έχει την ευθύνη!

Οταν ένα κόμμα, μικρό ή μεγάλο, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τους εκλογικούς αντιπροσώπους σε μια αναμέτρηση, έστω κι αν αυτή η αναμέτρηση είναι χαλαρή για τις Ευρωεκλογές, σίγουρα στο τέλος, θα έχει πρόβλημα. Οταν ένα κόμμα στηρίζεται στις μεγαλοστομίες και στον κοινό βηματισμό με έναν, αυτός θα έχει σίγουρα την ευθύνη την επόμενη μέρα.

Οταν ένα κόμμα κατρακυλά από το 46,97% στο 30.99% τότε οι πολίτες δίνουν μήνυμα!

Κι όταν σε απόλυτους αριθμούς η εκλογική δύναμη από 42.507 ψηφοφόρους πάει στους 17.637, σίγουρα φταίει η αποχή και η ανύπαρκτη έμπνευση και το συναίσθημα της τιμωρίας για να …τους βάλουν μυαλό!

Είναι για τους γνήσιους Νεοδημοκράτες, μεγάλη η ήττα και μήνυμα προς την κυβέρνηση: Αλλάξτε ρώτα, μετατρέψτε την κατάσταση, διαφοροποιηθείτε από τα κλειστά σε ανοιχτά γραφεία: Αυτοί που αποτελούν την ουσιαστική και άσχετη νομενκλατούρα ενός κόμματος που γι αυτό, αυτοί σηκώνουν τις σημαίες ευκαιρίας, και οι άλλοι, είναι κάπου στην άλλη μεριά, αυτοί που κράτησαν Θερμοπύλες και τη σημαία της ΝΔ την είχαν πάντα ψηλά! Εκεί εστιάζεται το θέμα. Μπορεί η επιλογή να είναι …συνέχιση της ίδιας τακτικής. Θα έρθει όμως το πλήρωμα του χρόνου και νέες εκλογές.

Ο κόσμος δεν θέλει …διαγγέλματα πίστης ή αγάπης. Θέλει έργα, ουσία, θέλει συμμετοχή, που αυτή, δεν προσφέρεται με τους αποκλεισμούς από τον τύπο που μια πέτρα πάνω στην άλλη έβαλε μόνο για το θεαθήναι, για δυό έργα και μόνο εξωραϊσμού, επί μια δεκαετία σχεδόν!

Τα άλλα πάνε για τα …lab και τον κουμπαρά του συστήματος που στήθηκε! Ή για να κρατιέται σφιχτό ττο σύστημα …διακυβέρνησης!!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε ψήφους και ποσοστά μεταξύ Βουλευτικών του 2023 και Ευρωεκλογών 2024

Βουλευτικές 2023

Ευρωεκλογές 2024

 

Μπορεί να σου αρέσει

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Υποψήφια με τον Ανδρέα Λοβέρδο η Βασιλική Ξεπαπαδάκη – Παπαδημητρίου

• Συμμετέχει στο νέο κεντρώο κόμμα οι «Δημοκράτες» • Η πρώτη υποψήφια Ευρωβουλευτής απο τα Δωδεκάνησα Υποψήφια ευρωβουλευτής με το