FEATURED ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους

Νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους έχει ξεκινήσει από τη ΔΥΠΑ, το οποίο θα αφορά 3.900 άνεργους ηλικίας έως 29 ετών.

Ποιους ανέργους θα αφορά?

Η δράση απευθύνεται σε

  • εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών,
  • απόφοιτους τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας τουλάχιστον 50 ωρών και διαθέτουν σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά?

Το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους αφορά επιχειρήσεις

  • του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα,
  • οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε κλάδους (ως κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας σε τομείς ψηφιακής οικονομίας.

Τι καλύπτει το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους?

Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 30 ώρες εβδομαδιαία (6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα) για 6 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει 594 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (27 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας) απευθείας στους συμμετέχοντες.

Ποιος είναι ο προϋπολογισμός του προγράμματος?

Το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 14.935.120€, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με χρηματοδότηση από την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις?

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι αλλά και επιχειρήσεις αντίστοιχα, θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 και ώρα 23:59 στον διαδικτυακό τόπο της Δ.ΥΠ.Α. 

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντός προθεσμίας που θα ανακοινωθεί με δελτίο τύπου μετά την ανάρτηση των πινάκων κατάταξης των υποψήφιων ανέργων ανά ΚΠΑ2.


Η F-Exelixis αναλαμβάνει την υποβολή αιτήσεων τόσο για την συμμετοχή επιχειρήσεων όσο και για την συμμετοχή ενδιαφερόμενων ανέργων.Στείλτε μας τα στοιχεία σας για να μάθετε αν εντάσσεστε!

Με εκτίμηση, Η ομάδα της F-Exelixis
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 210 2205065 και στο 6936764644 ήστείλτε μας email στο info@fexelixis.gr

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη