FEATURED ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΑ

ΔΟΠΑΡ – Εργαστήρια ζωγραφικής σε όλα τα χωριά της Ρόδου

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου διοργανώνει 20 + 22 Εργαστήρια Ζωγραφικής με την εικαστικό Βατσάκη Ευαγγελία με τίτλο «Περιτονία»

Μία σειρά 44 στο σύνολο εργαστηρίων ζωγραφικής πρόκειται να πραγματοποιηθούν στα 42 χωριά του νησιού μας και δύο ακόμη στη πόλη της Ρόδου . Η ημερομηνία έναρξης είναι η 4 Μαΐου με αφετηρία το χωριό Κοσκινού. Διατρέχοντας ένα-ένα 20 χωριά της ανατολικής Ρόδου ως και το νοτιότερο στην Κατταβιά, τα εργαστήρια θα συνεχίσουν από τη δυτική πλευρά σε 22 χωριά ακόμη, έως ότου ολοκληρωθούν στην πόλη της Ρόδου στις 24 Ιουνίου.

 

Αναλυτικά την ημερομηνία για το κάθε χωριό μπορείτε να βρείτε στην αφίσα της δράσης.

 

Η συνάντηση θα γίνεται στην κεντρική πλατεία κάθε χωριού, Δευτέρα έως Παρασκευή στις 16.00, ενώ το Σάββατο θα γίνεται πρωί, στις 11.00. Από την πλατεία θα προχωράμε στο σημείο όπου θα γίνεται το εργαστήρι, που θα έχει διάρκεια τριών ωρών. Τα σημεία θα επιλέγει η καλλιτέχνης κοντά στη φύση του κάθε χωριού, αναλόγως του τοπίου.

 

Η ευρύτερη θεματική αποτελεί διερεύνηση της έννοιας της περιτονίας. Η περιτονία (φάσια), είναι ο συνδετικός ιστός στους ζωικούς οργανισμούς που συγκρατεί συνενωμένα τα ζωτικά όργανα και όλο το μυοσκελετικό σύστημα. Κάνοντας χρήση αυτής της μεταφοράς, η καλλιτέχνης θα επισκέπτεται τα χωριά με το ποδήλατο, διαμορφωμένο για αυτό το ταξίδι. Ο δρόμος θα αποτελεί το συνδετικό αυτό φορέα που ως περιτονία συνενώνει τα χωριά-οργανισμούς μέσω της τέχνης.

Παράλληλα, μέσω της ζωγραφικής θα διερευνάμε τη σύνδεση μεταξύ των σχημάτων, των μορφών και του χώρου. Με κέντρο την επιφάνεια (του καμβά) και μέσα από σειρά ασκήσεων επάνω στον καμβά και στον χώρο γύρω του, θα κινούμαστε προς την αναζήτηση τρόπων αποτύπωσης της έννοιας του συνδέσμου, εξερευνώντας στοιχεία της ζωγραφικής γλώσσας. Κάνοντας χρήση μόνο των βασικών χρωμάτων, θα οδηγούνται οι συμμετέχοντες σε μια οργανική εκμάθηση βασικής θεωρίας χρώματος. Τα υλικά θα είναι ακρυλικά σε καμβά και θα μοιράζονται σε κάθε συμμετέχουσα/ων.

 

Ουσιαστικός σκοπός θα είναι να έχουν την ευκαιρία άτομα σε έκκεντρες κι απομακρυσμένες περιοχές να έρθουν σε επαφή με την ζωγραφική τέχνη και να πάρουν έναυσμα ώστε να ανακαλύψουν τη δημιουργικότητά τους.

 

Καθώς θα μεταβαίνει από χωριό σε χωριό η ζωγράφος θα ασκεί ταυτόχρονα τη δική της καλλιτεχνική πρακτική. Το σύνολο του προσωπικού υλικού της (ζωγραφική, φωτογραφίες από τα εργαστήρια και κείμενα) θα εκτεθεί στο τέλος των δράσεων, τον Ιούλιο.

 

Τα εργαστήρια απευθύνονται κυρίως σε εφήβους και νέους, όμως είναι ευπρόσδεκτος να τα παρακολουθήσει όποιος νιώθει νέος στο ταξίδι του στην ζωγραφική τέχνη.

 

Τα χωριά με τη σειρά: Κοσκινού, Καλυθιές, Αφάντου, Ψίνθος, Αρχάγγελος, Αρχίπολη, Πλατάνια, Μαλώνα, Μάσσαρη, Κάλαθος, Πυλώνα, Λίνδος, Λάρδος, Λάερμα, Γεννάδι, Ασκληπειό, Βάτι, Μεσαναγρός, Λαχανιά,

Κατταβιά, Απολακκιά, Αρνίθα, Ίστριος, Προφύλια, Σιάνα, Αγ.Ισίδωρος, Έμπωνα, Κρητηνία, Μανδρικό, Σάλακος, Διμυλιά, Καλαβάρδα, Φάνες, Σορωνή, Θεολόγος, Δαματριά, Μαριτσά, Παστίδα, Παραδείσι, Κρεμαστή, Ιαλυσός, Ρόδος.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες, θα υπάρχει συχνή ενημέρωση σε σχέση με την πορεία, στο instagram & facebook: NOA eva vatsaki

 

Συμμετοχή: Δωρεάν

Διοργάνωση: ΔΟΠΑΡ

Χορηγός – ποδηλατική υποστήριξη: Διαδρομές

Ευχαριστώ για τη στήριξη: Πάρκο Τέχνης Ρόδου Χορηγοί επικοινωνίας: Περιοδικό Λωτός lotosmag.gr

Καλλιτέχνης – υλοποίηση: Βατσάκη Ευαγγελία

email: 3wan@hotmail.gr

Μπορεί να σου αρέσει

AUTO-MOTO FEATURED ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το 2022 φέρνει πρόστιμα για εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων!

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ που θα διαπιστώνουν ποιοι δεν έχουν πληρώσει
FEATURED ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρκία: Δύσκολη χρονιά για τον Ερντογάν – «Χαμηλές πτήσεις» στην τελευταία δημοσκόπηση του 2021

Προβληματισμό προκαλεί στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για το 2021. Την ίδια ώρα βαθαίνει η οικονομική κρίση, ενώ η Τουρκία αναγκάζεται να στραφεί στη